Nieuws van de werf

De werf 7.jpg

Officiƫle startsein Fase 1

Na jarenlange voorbereidingen ging gisteren dan eindelijk de eerste spade de grond in op De Werf bij de Sluis in Muiden. Door de corona-maatregelen was het helaas een besloten bijeenkomst. Wethouder Nico Schimmel van gemeente Gooise Meren gaf, samen met vastgoedontwikkelaar New Cheese Development, investeringsmaatschappij Egeria en aannemer Scholtens Bouw, het officiële startsein voor de grootschalige metamorfose van de voormalige Schoutenwerf. Een mooie eerste stap in de transformatie. Scholtens Bouw is begonnen met het saneren van de grond langs de Vecht, zodat de grond bouwrijp opgeleverd kan worden aan de nieuwe eigenaren van de drie zelfbouwkavels: Vrijheid en Soling. Zodra Fase 2 grotendeels verkocht is, begint de bouw van Fase 2 en maken de loodsen plaats voor 29 bijzondere werfhuizen, appartementen en penthouses. Op dit moment is bijna de helft in Fase 2 toegewezen. 

 

268042261_5013963138638215_2460860176448717423_n.jpeg

18 dec. vrije inloop in kerstsferen

Beleef de kerstsfeer van Muiden en kom zaterdag 18 december tussen 10.30 en 13.00 uur naar de vrije inloop op De Werf bij de Sluis in Muiden. U wordt ontvangen met warme chocolademelk en koffie. Op de werf krijgt u een goede indruk waar de woningen komen te liggen en wat uw uitzicht wordt. Om Muiden (nog beter) te leren kennen, krijgt u een interessante stadswandelingskaart mee met leuke en mooie bezienswaardigheden in Muiden. De wandeling eindigt bij het Muiderslot, waar u met een entreekaartje voor dat eeuwenoude kasteel kunt schaatsen op de (kunst)ijsbaan. 

PHOTO-2021-11-19-13-53-08.jpeg

Eerste koopcontracten getekend

De verkoop van Fase 2 verloopt voorspoedig. Een groot deel van de woningen is toegewezen. De komende weken staan er veel tekenafspraken ingepland. Mocht u nou net achter het net gevist hebben, er zijn nog enkele bijzondere woningen beschikbaar. Iedereen die het project volgt, willen we de eerste keuze geven om zich in te schrijven voor deze woningen. Via de Woningzoeker is het mogelijk om uw voorkeur op te geven en in te sturen. U kunt ook contact opnemen met een van de makelaars.
 

IMG_3540.jpeg

Start Bouw Fase 1

Sinds de start verkoop van Fase 1 en de pre-sale van Fase 2, zijn er meerdere woningen in optie. Afgelopen week werd het koopcontract van de geschakelde kavel Soling O54 getekend, waardoor de eerste bouwwerkzaamheden voor Fase 1 opgestart kunnen worden. Scholtens Bouw zal de grond van Fase 1 zo snel als mogelijk bouwrijp maken zodat de bouw van het vergunde ontwerp van Rijnboutt Architecten gestart kan worden. 

Schoutenwerf_tussenbeeld.jpeg

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van de Schoutenwerf is een geschiedenis van scheepsbouw. In de 17e eeuw,  toen de handel met verre werelddelen volop bloeide, openden nieuwe bedrijven hun deuren in Muiden: zoutziederijen, brouwerijen én scheepswerven. Sindsdien zijn er op de plek van de Schoutenwerf een groot aantal indrukwekkende schepen gebouwd. In het begin alleen houten zeilschepen met twee en drie masten, die onder andere werden gebruikt voor de koopvaardij en als oorlogsschip, en later ook stalen schepen zoals botters en pramen.

Het succes van de werf is voor een groot deel te danken aan de familie Schouten. Deze familie werd in 1844 eigenaar van de werf en zorgde ervoor dat de werf zich bleef vernieuwen. Zo stapten zij rond 1900 over naar de bouw van stalen schepen en werd in 1906 de eerste stalen botter van Nederland de ‘Hoop van Zegen’ gebouwd op de werf. Vanaf 1933 werd een groot deel van de werf ingeruimd voor de berging van luxe jachten en voor reparatie. En tijdens de wederopbouw na de tweede wereldoorlog werden er volop sleepboten, duwbakken en reddingsboten gebouwd.

In de jaren zeventig kwam de klad in de Nederlandse scheepsbouw en kwam er na 350 jaar een einde aan de scheepswerf. In 1979 kocht Ad van der Vliet de werf en maakte hij deze geschikt als jacht- en reparatiewerf. Ook ontwikkelde hij eerste plannen voor transformatie naar woningen. Uiteindelijk werd eind 2017 de locatie verkocht aan Schoutenwerf BV die samen met Rijnboutt Architecten het plan De Werf bij De Sluis in Muiden ontwikkelde.

Met De Werf bij de Sluis bij Muiden wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het rijke verleden van deze unieke plek. 

D.Klipper.jpg

Pre-sale Fase 2

Na de zomer gaat Fase 2 in verkoop. Geïnteresseerden van het eerste uur krijgen de mogelijkheid om zich eerder vanaf 6 juli in te schrijven op een selectie van de woningen. Bekijk de pre-sale informatie onder downloads en meld u aan. Bel de makelaars voor meer informatie. 

Heeren Makelaars: 020 470 2255 - Nienaber Makelaars: 0294 417 118

thumbnail_SOLING_vrijheid335x200_kavel.jpeg

Start verkoop: unieke kavels

24 april start de verkoop van 3 unieke kavels direct aan de vecht. U kunt een huis bouwen naar eigen ontwerp, of middels de onherroepelijke omgevingsvergunning. Uw woning is straks bereikbaar via de reeds bestaande poort. Een intieme plek die het gevoel van een woonhofje oproept. De kavel ligt direct aan de Vecht. Genieten direct aan het water op uw ruime terras en privé aanlegsteiger met uitzicht op de Vecht, de sluis en het Muiderslot. Op de kavel of in de parkeergarage (afhankelijk van het kavel) zijn er 2 parkeerplaatsen beschikbaar. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met een van onze makelaars of meld u zich online aan via de interessebutton.

Beeld1_Laser.nr 32.serre.jpg

Start verkoop monumentale renovatiewoningen

24 april start de verkoop van fase 1, een unieke kans om een monumentale werfwoning, met optie tot privé ligplaats, naar eigen smaak te renoveren. Het gaat om de voormalige magazijnwoning aan de Hellingstraat 28 uit 1849 en de directeurswoning op nummer 32 uit 1844. Twee karakteristieke woningen met oorspronkelijke details tijdens de renovatie behouden kunnen worden. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met een van onze makelaars of meld u zich online aan via de interessebutton.

Beeld3_vrijheid.jpg

Start Verkoop Fase 1 24 April

Zaterdag 24 april start de verkoop van Fase 1 van De Werf bij de Sluis in Muiden. Een unieke kans om een vrije kavel aan de Vecht te bemachtigen of een monumentale renovatiewoning aan de Hellingstraat. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de start verkoop? Schrijf u in via uw eigen woningdossier, of bel met een van onze makelaars voor een afspraak: 0294-417118 (Nienaber Makelaars) of 020 470 2255 (Heeren Makelaars). Zijn kunnen u desgewenst ook helpen met online inschrijven. 

Schermafbeelding 2021-04-23 om 11.56.16.png

Gratis oriƫntatiegesprek voor uw hypotheek

Speciaal voor geïnteresseerden in project “De Werf bij de Sluis in Muiden” biedt Rabobank een gratis service aan. Voor het berekenen van uw financiële mogelijkheden of het begeleiden van uw hypotheekaanvraag staan Marloes van Oijen en Jennifer Vane dedicated voor u klaar. Marloes en Jennifer zijn zeer ervaren financieel adviseurs die nauw samenwerken met een team van specialisten om u passende financiële oplossingen te kunnen bieden. Uiteraard zijn Marloes en Jennifer ook goed op de hoogte van dit project én de verschillende woningen. Bel of WhatsApp Marloes (Tel 06 1014 29 75) of Jennifer (Tel 06 30 01 41 00) voor een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek voor uw hypotheek of andere vermogensvraagstukken. Zij helpen u hier graag bij! U kunt zich ook aanmelden via deze link: Gratis oriëntatie bij De Werf bij Muiden (rabobank.nl)

PHOTO-2021-04-14-17-13-45.jpg

Nienaber Makelaars aan boord

Het makelaarsteam van de Werf bij de Sluis in Muiden is uitgebreid met Marie-Jose Exel en Ewoud Rehe van Nienaber makelaars. Met vestigingen in Muiden, Weesp, Bussum en Almere weten zij alles van de wijken, de woningen, de lokale wet- en regelgeving en de lokale (bestemmings)plannen. Samen met Sander Bovenkerk en Michiel Bogaards van Heeren Makelaars staan zij klaar voor elke vraag en toelichting.