Nieuws van de werf

_DSC2179.JPG

Bouw officieel gestart

Op donderdag 6 juli is door de eerste koper van het project ‘de eerste paal’ geslagen van de woningen die gebouwd worden op de voormalige Schoutenwerf. In januari 2022 gaf wethouder Nico Schimmel van gemeente Gooise Meren al het officiële startsein voor de grootschalige transformatie van dit historierijke gebied in de oude stadskern van Muiden. In mei 2022 zijn de voorbereidingen getroffen voor de sloop van de opstallen. In de tussentijd is meer dan 60% van de woningen in fase 2 verkocht en hebben de sloop- en sanering werkzaamheden plaatsgevonden. Na het funderen wordt de grond verder afgegraven om de ondergrondse parkeergarage te realiseren. Er zijn nog enkele woningen in Fase 2 te koop, verzeker uzelf van een heerlijk huis op de werf en neem contact op met de makelaars. 
 

F24-2-433x278-2xbreed.jpg

8 juli open huis

Komend weekend, op zaterdag 8 juli, staan de deuren van ons verkoopcentrum aan de Hellingstraat 28 weer open. Op deze dag bent u van 10:00 - 12:00 uur van harte welkom en staat ons makelaarsteam vol enthousiasme klaar om u alles te vertellen over uw mogelijkheden op de werf. Ook kunt u de maquette bekijken en door middel van een VR-bril een tour doen over de werf. Met deze '360°' beelden krijgt u een goede indruk van de woning en de directe omgeving.

Werf-duurzaam-web#1.jpg

Het voordeel van energiezuinige woningen

Toekomstige bewoners genieten straks van het goede leven aan de Vecht zonder zorgen over een hoge energierekening en onderhoud. Bij de ontwikkeling is er veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en energiezuinigheid van de woningen. Alle nieuwbouwwoningen op de Werf zijn:
• volledig gasloos
• voorzien van Energielabel A+++
• voorzien van zuinige installaties
• voorzien van Warmte- en koude opslag (WKO)
• voorzien van Warmteterugwinning units (WTW)
• onderhoudsarm
Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bekijk het actuele aanbod of neem contact op met de makelaars. 

Werf-sloopbeeld-2.jpeg

Sloop gestart

De sloop is gestart! De afgelopen tijd was het vooral druk achter de schermen, maar nu is het écht zichtbaar. De loodsen wordt gesloopt, zodat de woningen van de werf binnenkort gebouwd kunnen worden. Bekijk hier de video.

Er zijn nog een aantal energiezuinige en comfortabele nieuwbouwwoningen beschikbaar. 

2846a-int-B07-0001.jpg

1 oktober: openhuizendag

Er zijn nog enkele woningen in Fase 2 beschikbaar. Allemaal volledig gasloos en duurzaam gebouwd. Een unieke kans voor iedereen die wel het comfort van nieuwbouw wil, maar niet in een vinexbuurt wil wonen. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Kom dan tijdens de NVM openhuizenroute naar de Werf. U bent op zaterdag 1 oktober tussen 10:30 en 13:00 uur van harte welkom aan de Hellingstraat 28 in Muiden. De makelaars staan klaar voor al uw vragen. U kunt de maquette bekijken, over de werf lopen en de VR-tour over de werf met de VR-bril doen.
 

IMG_2673 (1).jpg

Zwemtocht: € 146.035 opgehaald

Zaterdag 3 september sprongen 250 volwassenen en kinderen tegenover het Muiderslot in de Vecht in het kader van Swim to Fight Cancer Muiden. Ze zwommen een afstand (500, 1000, 2000 of 4000 meter) om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het was een gezellige middag met veel aanmoedigers langs de kant en leuke optredens. In totaal is er € 146.035 opgehaald. Bekijk hier de terugblik.
 

keep_on_swimming_nieuws.jpg

Swim to fight Cancer Muiden

Zaterdag 3 september vindt de Swim to Fight Cancer 2022 plaats in Muiden. Voor De Werf bij de Sluis in Muiden worden verschillende afstanden gezwommen om geld in te zamelen tegen kankerbestrijding. Kom de zwemmers aanmoedigen! Wij wensen alle deelnemers veel zwemplezier en een mooie opbrengst. 

360 views2.jpeg

Bekijk de nieuwe 360° views

Benieuwd hoe het straks voelt om te wonen in een werfwoning of een appartement? Bekijk dan nu de nieuwe 360° views van het binnenterrein en enkele woningen op de nieuwe webpagina '360° views'. Met deze nieuwe beelden krijgt u een goede indruk van de woning en de directe omgeving. Bekijkt u deze beelden liever met een VR-bril? Maak dan een afspraak met de makelaars. 
 

Startbouwfase2.jpeg

16 juli: feestelijk begin start werkzaamheden Fase 2

Afgelopen zaterdag is de verkoop van het nieuwe aanbod in Fase 2 van start gegaan én hebben wij met de kopers, de architect, het projectteam en enkele directe buren de start werkzaamheden van Fase 2 feestelijk ingeluid. 

E21-header.jpg

Za. 16 juli: start verkoop nieuw aanbod

Zaterdag 16 juli start de officiële verkoop van het nieuwe aanbod in Fase 2 met onder andere kleinere appartementen van ca. 110 m². U bent van harte welkom tussen 10.30 en 13.00 uur aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons makelaarsteam staat klaar met alle verkoopdocumentatie en kan al uw vragen beantwoorden. Heeft u eerder al een vraag? neem dan gerust contact op met de makelaars.

2846a-int-B07-0001.jpg

2 juli Pre-Sale nieuw aanbod

Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, starten de werkzaamheden voor Fase 2 deze zomer. En er is meer goed nieuws: er is nieuw aanbod te koop. De appartementengebouwen B (Skutsje) en F (Finn) zijn aangepast, waardoor er meerdere appartementen ontstaan met een woonoppervlakte van gemiddeld ca. 110 m2. De koopsom-indicatie is vanaf ca. € 675.000 tot € 900.000 v.o.n. Werfhuis E (Aak) heeft een nieuwe indeling gekregen. Bent u benieuwd naar dit nieuwe aanbod? Kom dan naar de Pre-Sale op zaterdag 2 juli. Tijdens deze Pre-Sale krijgt u als eerste meer informatie over het nieuwe aanbod en bent u tussen 10:30 en 13:00 uur van harte welkom aan de Hellingstraat 28 in Muiden.

Woningaanbod#3.jpeg

Zat 11 juni: Neem een optie op het mooiste uitzicht

Deze zomer starten de werkzaamheden van Fase 2. Een mooi vooruitzicht! Op dit moment zijn er nog enkele fraaie appartementen en werfhuizen in Fase 2 te koop. Heeft u altijd al in een eeuwenoude stadskern willen wonen, aan het water, met zicht op voorbijvarende schepen? Kom dan zaterdag 11 juni naar de werf om het aanbod, het uitzicht en de unieke locatie te ontdekken. U bent tussen 10:30 en 13:00 uur welkom aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Het verkoopteam staat klaar met koffie en thee om u alles over deze fantastische woonplek te vertellen. En met de VR-tour krijgt u een beeld van het fraaie binnenterrein.

IMG_2811.jpeg

Ontdek de VR-tour zaterdag 21 mei

Bent u benieuwd naar de nog beschikbare woningen of naar het binnenterrein van de werf? Er is een VR-tour gemaakt van het binnenterrein, zodat u een goed beeld krijgt van de opzet en de ruimte. Zaterdag 21 mei bent u tussen 10.30 en 13.00 uur van harte welkom aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons makelaarsteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Start-bouw_F2.jpg

Start werkzaamheden Fase 2 gaat definitief door

De financiering is toegekend voor de realisatie van de woningen van Fase 2. Hartstikke goed nieuws, want dit betekent dat de woningen van Fase 2 gebouwd zullen worden zonder voorbehoud. Bijzonder ook in deze tijd, omdat steeds meer bouwprojecten worden afgeblazen of stilgelegd. Wij zijn dan ook hartstikke blij dat we onze kopers en geïnteresseerden de zekerheid kunnen bieden dat ze straks ook daadwerkelijk van het wonen aan water kunnen genieten. 
 

kinderen_470x560.jpg

Donderdagavond 12 mei verkoopevent

Heeft u interesse in een van de woningen, maar nog vragen over de indeling, de afwerking of de duurzaamheidsaspecten? Of bent u benieuwd naar het uitzicht en de sfeer van de omgeving? Kom dan donderdagavond 12 mei tussen 17:00 en 20:00 uur een kijkje nemen op het event aan de Hellingstraat 26 in Muiden. Ons makelaarsteam en de hypotheekadviseurs van de Rabobank staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Paaseieren.jpeg

9 april: event en paaseieren zoeken

Heeft u vragen over:
- het uitzicht vanuit uw favoriete woning?
- de indeling van het binnenterrein van de werf?
- de voorzieningen in de buurt?
- de energiezuinige aspecten van het plan? 
- de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouw-woning?
- de maximale lengte van de ligplaatsen?
Zaterdag 9 april bent u tussen 10.30 en 13.00 uur van harte welkom aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons makelaarsteam en financiële partner De Rabobank staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en uw (klein)kinderen kunnen op zoek naar paaseieren in de oude scheepswerf. Als het mooi weer is kan er zelf even gevaren worden met de lemsteraak Grote Jager. 

lengers-muiden-boot-scaled.jpeg

26/3 verkoopevent: woningen en jachten

Het belooft zaterdag 26 maart weer een zonnige dag te worden in Muiden met leuke activiteiten op en rond de werf. Wij ontvangen u graag tussen 10.30 en 13.00 uur op de Hellingstraat 28. Ons makelaarsteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vanaf de werf kunt u een wandeling maken en genieten van een lekkere lunch op een van de gezellige terrasjes. Of een bezoekje brengen aan het Pre-Spring Floating event bij Lengers Yachts. Hier kunt u luxe schepen van Sanlorenzo, Bluegame, Prestige en Sacs bekijken. Ook zullen er pre-owned schepen én andere exclusieve merken aanwezig zijn om te bezichtigen. Uiteraard blijft het niet alleen bij bezichtigen. Mocht u een kijkje willen nemen, meld u zich dan even aan via events@lengersyachts.com

Headerbeeld4.jpg

Wist u datjes

Wist u dat…
… u voor het uitladen van uw boodschappen, met de auto bij de voordeur van uw woning kunt komen?
… er bij de aanleg van het binnenterrein en de keuze van bomen veel rekening wordt gehouden met lichtinval en uitzicht, zodat u een blijvend mooi uitzicht naar De Vecht behoudt?
… wij aan het onderzoeken zijn of er een deelsloep in de haven kan komen te liggen waar straks alle leden van de VvE van De Werf bij de Sluis in Muiden gebruik van kunnen maken?
… alle nieuwbouwwoningen op De Werf bij de Sluis in Muiden gasloos zijn en zeer energiezuinig? Dat gaat u zeker merken in uw maandlasten!
Staat uw vraag er nou niet tussen, kom dan zaterdag 26 maart tussen 10.30 en 13.00 naar de salessuite aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons verkoopteam staat met koffie en thee klaar voor al uw vragen. U kunt gewoon komen en hoeft niet te reserveren. 

F24-1b-217x278-1xbreed.jpg

Nieuwe impressies Finn

Naar aanleiding van het laatste event waren er enkele vragen over de buitenruimtes en de uitzichten van de appartementen in Finn. We hebben enkele extra impressies laten maken van zowel de fijne familie-appartementen op de begane grond als het comfortabele appartement op de tweede verdieping. Bekijk de impressies nu in de woningzoeker. 

e2176a31-044b-4a56-bb0d-6732a6771f34.jpeg

Zaterdag 5 maart verkoopevent

De verkoop van Fase 2 is in volle gang. Meer dan 50% is reeds toegewezen, maar er zijn nog enkele unieke woningen beschikbaar. Zaterdag 5 maart bent u tussen 10.30 en 13.00 uur van harte welkom op het verkoopevent aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons makelaarsteam staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

bf28b5c2-3435-4dd6-a8d7-761a421cae70.jpeg

Terugblik verkoopevent

Zaterdag 5 februari hebben we veel geïnteresseerden mogen ontvangen op de werf.  Klik hier voor een terugblik. Het weer zat gelukkig mee, onder het genot van een lekkere cappuccino hebben veel mensen aansluitend Muiden verkend met de wandelroute. Heeft u 5 februari gemist? Zaterdag 5 maart bent u weer van harte welkom. Mocht u al eerder een afspraak willen, neem dan contact op met onze makelaars. 

Hellingstraatkant-3.jpg

Zaterdag 5 feb. verkoopevent

Neem een optie op het mooiste uitzicht van Muiden en kom zaterdag 5 februari tussen 10.30 en 13.00 uur langs op het verkoopevent aan de Hellingstraat 28 in Muiden. Ons makelaarsteam ontvangt u met een lekkere kop koffie of thee en laat u graag zien welke woningen in Fase 2 nog beschikbaar zijn. Wij ontvangen u uiteraard conform de RIVM-richtlijnen, dus graag vragen wij u om uw corona-app te tonen bij binnenkomst en een mondkapje te dragen als er geen afstand gehouden kan worden. Mocht u liever een persoonlijke afspraak maken of telefonisch uw vragen stellen, neem dan contact op met ons makelaarsteam.Tijdens het event kunt u ook de wandelroute meenemen en aansluitend het sfeervolle Muiden op eigen houtje verkennen. 

De werf 7.jpg

Het officiële startsein Fase 1

Na jarenlange voorbereidingen ging gisteren dan eindelijk de eerste spade de grond in op De Werf bij de Sluis in Muiden. Door de corona-maatregelen was het helaas een besloten bijeenkomst. Wethouder Nico Schimmel van gemeente Gooise Meren gaf, samen met vastgoedontwikkelaar New Cheese Development, investeringsmaatschappij Egeria en aannemer Scholtens Bouw, het officiële startsein voor de grootschalige metamorfose van de voormalige Schoutenwerf. Een mooie eerste stap in de transformatie. Scholtens Bouw is begonnen met het saneren van de grond langs de Vecht, zodat de grond bouwrijp opgeleverd kan worden aan de nieuwe eigenaren van de drie zelfbouwkavels: Vrijheid en Soling. Zodra Fase 2 grotendeels verkocht is, begint de bouw van Fase 2 en maken de loodsen plaats voor 29 bijzondere werfhuizen, appartementen en penthouses. Op dit moment is bijna de helft in Fase 2 toegewezen. 

 

268042261_5013963138638215_2460860176448717423_n.jpeg

18 dec. vrije inloop in kerstsferen

Beleef de kerstsfeer van Muiden en kom zaterdag 18 december tussen 10.30 en 13.00 uur naar de vrije inloop op De Werf bij de Sluis in Muiden. U wordt ontvangen met warme chocolademelk en koffie. Op de werf krijgt u een goede indruk waar de woningen komen te liggen en wat uw uitzicht wordt. Om Muiden (nog beter) te leren kennen, krijgt u een interessante stadswandelingskaart mee met leuke en mooie bezienswaardigheden in Muiden. De wandeling eindigt bij het Muiderslot, waar u met een entreekaartje voor dat eeuwenoude kasteel kunt schaatsen op de (kunst)ijsbaan. 

PHOTO-2021-11-19-13-53-08.jpeg

Eerste koopcontracten getekend

De verkoop van Fase 2 verloopt voorspoedig. Een groot deel van de woningen is toegewezen. De komende weken staan er veel tekenafspraken ingepland. Mocht u nou net achter het net gevist hebben, er zijn nog enkele bijzondere woningen beschikbaar. Iedereen die het project volgt, willen we de eerste keuze geven om zich in te schrijven voor deze woningen. Via de Woningzoeker is het mogelijk om uw voorkeur op te geven en in te sturen. U kunt ook contact opnemen met een van de makelaars.
 

IMG_3540.jpeg

Start Bouw Fase 1

Sinds de start verkoop van Fase 1 en de pre-sale van Fase 2, zijn er meerdere woningen in optie. Afgelopen week werd het koopcontract van de geschakelde kavel Soling O54 getekend, waardoor de eerste bouwwerkzaamheden voor Fase 1 opgestart kunnen worden. Scholtens Bouw zal de grond van Fase 1 zo snel als mogelijk bouwrijp maken zodat de bouw van het vergunde ontwerp van Rijnboutt Architecten gestart kan worden. 

Schoutenwerf_tussenbeeld.jpeg

Rijke geschiedenis

De geschiedenis van de Schoutenwerf is een geschiedenis van scheepsbouw. In de 17e eeuw,  toen de handel met verre werelddelen volop bloeide, openden nieuwe bedrijven hun deuren in Muiden: zoutziederijen, brouwerijen én scheepswerven. Sindsdien zijn er op de plek van de Schoutenwerf een groot aantal indrukwekkende schepen gebouwd. In het begin alleen houten zeilschepen met twee en drie masten, die onder andere werden gebruikt voor de koopvaardij en als oorlogsschip, en later ook stalen schepen zoals botters en pramen.

Het succes van de werf is voor een groot deel te danken aan de familie Schouten. Deze familie werd in 1844 eigenaar van de werf en zorgde ervoor dat de werf zich bleef vernieuwen. Zo stapten zij rond 1900 over naar de bouw van stalen schepen en werd in 1906 de eerste stalen botter van Nederland de ‘Hoop van Zegen’ gebouwd op de werf. Vanaf 1933 werd een groot deel van de werf ingeruimd voor de berging van luxe jachten en voor reparatie. En tijdens de wederopbouw na de tweede wereldoorlog werden er volop sleepboten, duwbakken en reddingsboten gebouwd.

In de jaren zeventig kwam de klad in de Nederlandse scheepsbouw en kwam er na 350 jaar een einde aan de scheepswerf. In 1979 werd de werf verkocht en werd deze geschikt gemaakt als jacht- en reparatiewerf. Ook ontwikkelde de koper de eerste plannen voor transformatie naar woningen. Uiteindelijk werd eind 2017 de locatie verkocht aan Schoutenwerf BV die samen met Rijnboutt Architecten het plan De Werf bij De Sluis in Muiden ontwikkelde.

Met De Werf bij de Sluis bij Muiden wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het rijke verleden van deze unieke plek. 

D.Klipper.jpg

Pre-sale Fase 2

Na de zomer gaat Fase 2 in verkoop. Geïnteresseerden van het eerste uur krijgen de mogelijkheid om zich eerder vanaf 6 juli in te schrijven op een selectie van de woningen. Bekijk de pre-sale informatie onder downloads en meld u aan. Bel de makelaars voor meer informatie. 

Heeren Makelaars: 020 470 2255 - Nienaber Makelaars: 0294 417 118

thumbnail_SOLING_vrijheid335x200_kavel.jpeg

Start verkoop: unieke kavels

24 april start de verkoop van 3 unieke kavels direct aan de vecht. U kunt een huis bouwen naar eigen ontwerp, of middels de onherroepelijke omgevingsvergunning. Uw woning is straks bereikbaar via de reeds bestaande poort. Een intieme plek die het gevoel van een woonhofje oproept. De kavel ligt direct aan de Vecht. Genieten direct aan het water op uw ruime terras en privé aanlegsteiger met uitzicht op de Vecht, de sluis en het Muiderslot. Op de kavel of in de parkeergarage (afhankelijk van het kavel) zijn er 2 parkeerplaatsen beschikbaar. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met een van onze makelaars of meld u zich online aan via de interessebutton.

Beeld1_Laser.nr 32.serre.jpg

Start verkoop monumentale renovatiewoningen

24 april start de verkoop van fase 1, een unieke kans om een monumentale werfwoning, met optie tot privé ligplaats, naar eigen smaak te renoveren. Het gaat om de voormalige magazijnwoning aan de Hellingstraat 28 uit 1849 en de directeurswoning op nummer 32 uit 1844. Twee karakteristieke woningen met oorspronkelijke details tijdens de renovatie behouden kunnen worden. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met een van onze makelaars of meld u zich online aan via de interessebutton.

Beeld3_vrijheid.jpg

Start Verkoop Fase 1 24 April

Zaterdag 24 april start de verkoop van Fase 1 van De Werf bij de Sluis in Muiden. Een unieke kans om een vrije kavel aan de Vecht te bemachtigen of een monumentale renovatiewoning aan de Hellingstraat. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de start verkoop? Schrijf u in via uw eigen woningdossier, of bel met een van onze makelaars voor een afspraak: 0294-417118 (Nienaber Makelaars) of 020 470 2255 (Heeren Makelaars). Zijn kunnen u desgewenst ook helpen met online inschrijven. 

Schermafbeelding 2021-04-23 om 11.56.16.png

Gratis oriëntatiegesprek voor uw hypotheek

Speciaal voor geïnteresseerden in project “De Werf bij de Sluis in Muiden” biedt Rabobank een gratis service aan. Voor het berekenen van uw financiële mogelijkheden of het begeleiden van uw hypotheekaanvraag staan Arjan van den Bergh en Jennifer Vane dedicated voor u klaar. Bel of WhatsApp Arjan (Tel 06 11 86 01 55) of Jennifer (Tel 06 30 01 41 00) voor een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek voor uw hypotheek of andere vermogensvraagstukken. Zij helpen u hier graag bij! U kunt zich ook aanmelden via deze link: www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/nieuwbouw

PHOTO-2021-04-14-17-13-45.jpg

Nienaber Makelaars aan boord

Het makelaarsteam van de Werf bij de Sluis in Muiden is uitgebreid met Marie-Jose Exel en Ewoud Rehe van Nienaber makelaars. Met vestigingen in Muiden, Weesp, Bussum en Almere weten zij alles van de wijken, de woningen, de lokale wet- en regelgeving en de lokale (bestemmings)plannen. Samen met Sander Bovenkerk en Michiel Floberg van Heeren Makelaars staan zij klaar voor elke vraag en toelichting.